Chilli con carne

30 min

4

Łatwe

TAK

SKŁADNIKI

250 g ryżu

1 marchewka

1 czerwona papryka

1 puszka kukurydzy

1 puszka czerwonej fasolki

1 puszka krojonych pomidorów

200 ml przecieru pomidorowego

2 ząbki czosnku

1 łyżka oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, kumin, chilli.

PRZYGOTOWANIE

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę.

Na patelnię wlewamy przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce i przyprawiamy całość do smaku. 

Dusimy ok. 15 minut.

Dodajemy odcedzoną kukurydzę i fasolkę.

Gotujemy na średnim ogniu jeszcze przez 5 minut.

 

WSKAZÓWKI

Chilli sin carne przechowujemy w lodówce do 3-4 dni.

Scroll to Top