
Chilli con carne
30 min
4
Łatwe
TAK
SKŁADNIKI
250 g ryżu
1 marchewka
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka krojonych pomidorów
200 ml przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, kumin, chilli.
PRZYGOTOWANIE
o Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
o Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę i paprykę.
o Na patelnię wlewamy przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce i przyprawiamy całość do smaku.
o Dusimy ok. 15 minut.
o Dodajemy odcedzoną kukurydzę i fasolkę.
o Gotujemy na średnim ogniu jeszcze przez 5 minut.
WSKAZÓWKI
Chilli sin carne przechowujemy w lodówce do 3-4 dni.